Hur funkar det?

Tiki är ett av de högst säkerhetsklassade fläktassisterade andningsskydden på marknaden, framtaget i Sverige för att skydda personal som arbetar i smittsamma miljöer.

Byggsektorn, sjukvården, räddningstjänst, läkemedelsindustrin och laboratorier är bara några exempel på områden och branscher där Tiki start används idag.

Högsta möjliga skyddsklass, tack vare P3-filtret samt det övertryck som skapas inuti andningsskyddet
Lätt att andas i tack vare den självreglerande fläkten
Låg vikt och bekväm att bära
God sikt och lätt att kommunicera i
Ett hållbarare alternativ till engångsmasker Kan lagerhållas under lång tid

Fläkten drivs av ett uppladdningsbart batteri som sitter i fläktenheten. Ett fulladdat batteri räcker till ca 2,5 timmars oavbruten användning. Som extra tillbehör finns ett externt batteri med högre kapacitet och som samtidigt reducerar andningsskyddets vikt vilket även kan vara fördelaktigt vid extrema arbetsförhållanden. Batteriet driver även den inbyggda LED-belysningen.


Visiret är tillverkat av transparent PET-G och TPE och är helt imfritt. Visiret är förbrukningsmaterial och kan lätt bytas ut om det skulle skadas eller bli repigt. Visiret finns i tre olika storlekar Small, Medium och Large.
För bästa komfort och säkerhet är det viktigt att välja visir i rätt storlek.

Filtren är certifierade enligt högsta klass för partikelfilter (P3). Filtret för inandningsluft sitter fäst med bajonettfattning ovanpå visiret. Det går snabbt och smidigt att byta ut filtret.

Alltihop hålls plats med en elastisk sele som enkelt justeras till god passform.

Kom igång med Tiki här!
Manual